Lampy ksenonowe
Lampy ksenonowe
Dwa pytania czy do zarowek "ksenonowych" musze miec spryskiwacze na lampy z przodu? I czy 7000k moge spokojnie wstawic do siebie?
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Lampy ksenonowe
teoretycznie tak, ale Os_ lata bez spryskiwaczy i się nie przyczepiają.
7000K to troche jasno ale powinno być ok
7000K to troche jasno ale powinno być ok
Ja jeżdżę od ponad roku na ksenonach bez spryskiwaczy i nigdy się do tego nie przyczepili, a kontroli miałem kilka.
Myślę, że 7000K, to będzie już zbyt niebiesko. Będziesz się niepotrzebnie rzucał w oczy. Większość oryginalnych ksenonów ma 4300K. Jest biało, ale skuteczność oświetlenia znacznie większa niż w przypadku 7000K, no i dyskretniej.
Myślę, że 7000K, to będzie już zbyt niebiesko. Będziesz się niepotrzebnie rzucał w oczy. Większość oryginalnych ksenonów ma 4300K. Jest biało, ale skuteczność oświetlenia znacznie większa niż w przypadku 7000K, no i dyskretniej.
ja ostatnio zamontowalem 8000k i jest ok.Troszeczke barwa wpada w niebieska ale nie mam jak do tej pory problemow.Nawet raz policja dala mi prawy kierunek zebym ich wyprzedzil i tak zrobilem
.Poczuli na plecach oddech M3 hehe 

- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
ja mam w 325i 4500K i swieca o wiele lepiej niz 6000K nie dosc ze na bialutko to z wieksza skutecznoscia .Do M tez pojda takie same bo jestem z nich zadowolony
Ok czyli chyba zamontuje to samo co masz tyKisol, jesli tak zachwalane to ok. Tylko mam dwa pytanka. Czy morzesz mi dac namiar jakis ktorych uzywasz i gdzie je dostac. I jakby to nie byl problem to jakas fotke bym se oblookal jak to wyglada. Bo chcialbym zeby mi tak troche w niebieskie swiatelko wpadalo. Z gory dzieki pozdrawaim!Kisol pisze:ja mam w 325i 4500K i swieca o wiele lepiej niz 6000K nie dosc ze na bialutko to z wieksza skutecznoscia .Do M tez pojda takie same bo jestem z nich zadowolony
A ja sobie teraz jeszcze allegro przelecialem allegro. I widze ze chyba musze tez miec jakies przetwornice do tych zarowek miec??? Czy moze nie trzeba jak to jest???
Przetwornice są konieczne do żarników ksenonowych.
-
- Kontakt:
4500k=dobra widoczność i poprawa pola widzenia przy czystych lampach
6000k=lans50% widoczność 50
powyżej 6000k tylko lans
6000k=lans50% widoczność 50
powyżej 6000k tylko lans

///M
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Zgadzam sie z Przedmowca. Poza tym 8000k bedzie wygladalo jak "rysiek tuning"
Takze bierz normalne, bedzie lepiej swiecic i ladnie wygladac.
Takze bierz normalne, bedzie lepiej swiecic i ladnie wygladac.
I tez tak chyba zrobie a na allegro jakies macie ciekawe oferty godne polecenia czy szukac gdzie indziej??? Bo ja to sie za bardzo ne orietuje 

- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
najlepiej kupowac sprawdzone juz przez kogos bo tak jak u kumpla co miesiac wysiada palnik i jak kupisz z drugiej czesci polski to bedzie bania z reklamacja
W sierpniu bede w kraju wiec sie wtedy dokladniej porozgladam. A teraz maly rekonesans zrobie. I zobaczymy jak sie cos trafi to bede na forum zapodawal i pozbieramy oceny
Ale raczej 4500k tak jak wyzej w tym temacie polecali.